pedicure Leidschendam Voorschoten

© Knijnenburg Producties 2012

Manuele
therapie

Fysiotherapie

Geriatrische
fysiotherapie

Medisch
pedicure

Medisch pedicure Voorschoten en Leidschendam

Bij onze pedicures kunt u terecht voor de verzorging van uw voeten. Mensen vergeten hun voeten nogal eens, terwijl die elke dag weer ons hele gewicht dragen. Hebt u last van likdoorns, kloven of eelt dan zal dit invloed hebben op uw lopen. De pedicure kan aan deze problemen wat doen.

Wat behandelt de pedicure?
Een basis voetbehandeling bestaat uit:
- Teennagels knippen
- Overtollig eelt verwijderen
- Likdoorns en kloven behandelen
- Licht ingroeiende teennagels behandelen
- Teennagels en eelt frezen
- Nagelriemen losmaken en reinigen
- Korte voetmassage met crème

Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. Bij zeer eenvoudige of minimale problemen is een korte behandeling mogelijk (20 minuten).

Medische pedicure
Onze pedicures Charlotte Koree en Amy Hagg zijn gespeciali­seerd tot medisch pedicure.
Dit betekent dat zij normale pedicurebehandelingen geven, maar ook de voeten mogen behandelen van mensen met chronische aandoeningen, waar­bij goede zorg voor de voeten erg belangrijk is. Chronische aan­doeningen zijn bijvoorbeeld diabetes, reuma, spasticiteit, etc. Hierbij is vaak een aangepaste behandeling nodig en moet er zorgvuldig gewerkt worden. Ook het maken van een orthese (hulpmiddel ter correctie van standsafwijkingen) kan hierbij aan de orde komen. Specialistische behan­delingen worden vaak gedaan op verwijzing van huisarts of podo­therapeut.

Registratie van de pedicures
Onze pedicures staan in het AGB-register en zijn geregistreerd bij branche-organisatie ProVoet en het Kwaliteitsregister ProCERT, waardoor de gespe­cialiseerde behandelingen (deels) vergoed worden door de basis- of aan­vullende verzekering van de zorgverzekeraar.

Ontspanningsmassage
In onze vestiging Voorschoten kunt u ook terecht voor ontspannings­massage (normale ontspanningsmassage of hotstone massage). De duur van de massage is 25 of 50 minuten.