fysiotherapie in Praktijk Frisolaan in Voorschoten en Leidschendam

© Knijnenburg Producties 2012

Manuele
therapie

Fysiotherapie

Geriatrische
fysiotherapie

Medisch
pedicure

Fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor allerlei klachten aan het bewegingsapparaat. Vaak is daarbij sprake van pijn en beperkingen. Waar de manueeltherapeut gespecialiseerd is op het gebied van gewrichtsbewegingen, is de algemeen fysiotherapeut breed deskundig op alle aspecten van het bewegen van de mens. Fysiotherapie richt zich op het verbeteren en bevorderen van bewegingen en houdingen en het verminderen van de klachten die daarbij optreden. Om dat mogelijk te maken wordt aandacht gegeven aan het verbeteren van gewrichtsfuncties, spierfuncties, stabiliteit en verbeteren van uw conditie.

Wat houdt een behandeling fysiotherapie in?
Bij het eerste bezoek vindt eerst een vraaggesprek plaats. Hierna volgt een houdings- en bewegingsonderzoek, waarbij wordt geanalyseerd wat het fysieke probleem is. Hierna wordt een behandelplan opgesteld.
Een fysiotherapiebehandeling kan bestaan uit oefentherapie, behan­del­technieken aan gewrichten en spieren en/of massage. Soms kan een fysiotherapeutisch apparaat worden toegepast of een tape worden aangelegd. Daarnaast zijn adviezen en begeleiding belangrijk. U krijgt instructie voor oefeningen, advies over verantwoord bewegen, sporten en preventie van klachten. Een deel van de verantwoordelijkheid voor het herstel ligt ook bij u zelf. Fysiotherapie wordt 1 á 2 keer per week uitgevoerd, afhankelijk van de klacht. De behandeling kan bij ge­wrichts­problemen ondersteund worden met manuele therapie voor een spoediger herstel.

Met welke klachten kunt u terecht bij de fysiotherapeut?
In principe kunnen alle klachten en aandoeningen van het be­we­gings­apparaat behandeld worden. Meestal is er pijn en/of beperkingen bij bewegen en activiteiten. De fysiotherapeut is bijna altijd belangrijk bij de revalidatie na een operatie, hersenletsel, botbreuken en (sport-) -letsels.

Fysiotherapie en sport
Bij een sportblessure is de behandeling specifiek gericht op het hervatten van uw sport. De oefentherapie is dan meer gefaseerd en gericht op de opbouw van spierkracht en stabiliteit.

De fysiotherapeut bij u thuis
Wanneer u niet in staat bent om naar de praktijk te komen kan de fysiotherapeut aan huis komen.