© Knijnenburg Producties 2012

Verschillende vormen van manuele therapie

Ieder mens is verschillend en reageert verschillend op behandelingen. Daarom bestaan er verschillende vormen van fysiotherapie en manuele therapie. Bij praktijk Frisolaan werken 3 manueel therapeuten die op verschillende werkwijze te werk kunnen gaan.

Hierbij kijken we naar het probleem, de pijnregio en de soort pijn maar kijken we ook naar welke vorm van manuele therapie het beste hierbij kan passen. Dit kan zijn: mobilisaties van de gewrichten, manipulaties van de gewrichten, oefentherapie gericht op de problematiek, pijnreductie maar ook een stukje informatieverschaffing.

Waarom is informatieverschaffing belangrijk? Wanneer u bij ons aanklopt met een probleem/pijn dan wilt u hier graag van af. Ons doel is om u zo snel mogelijk van de pijn af te helpen en dat dit uw dagelijkse leven niet meer hindert. Graag geven wij u inzicht wat de oorzaak van de problematiek en pijn kan zijn waardoor we samen tot een behandelplan kunnen komen maar ook wat u er zelf aan kunt doen en hoe u deze klachten in de toekomst kunt voorkomen. Dit noemen we ook wel preventief handelen.

Uiteindelijk is ons doel hetzelfde: zo snel mogelijk van de pijn en problematiek af zodat u in het dagelijks leven niet gehinderd wordt. Daarnaast ook preventief: dat deze klachten voorlopig niet meer terugkomen

<<< Terug