© Knijnenburg Producties 2012

FIT Thuis - Preventief Functioneel Trainen voor Ouderen

Therapeut:
Patrick Havik

FIT Thuis is een preventief oefenprogramma voor mensen vanaf 70 jaar en richt zich vooral op de alledaagse activiteiten. Het programma duurt 12 weken. Het trainingsprogramma is door TNO ontwikkeld en effectief bewezen.

In dit programma gaat het om het trainen van dagelijkse handelingen in en om het huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (trap)lopen, voorwerpen verplaatsen in huis, tillen/dragen van zware voorwerpen en opstaan uit stoel of bed. Het doel van het programma is om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

De meeste mensen bewegen te weinig en daarbij wordt de Nederlandse bevolking ook steeds ouder. Om de oudere bevolkingsgroep preventief te kunnen ondersteunen voor de toekomst is speciaal het FIT Thuis oefenprogramma ontwikkeld.

Het oefenprogramma wordt voor u op maat gemaakt samen met de fysiotherapeut. In uw oefenprogramma staan uw persoonlijke doelstellingen voor de komende 12 weken centraal. Daarnaast zullen de oefeningen zich ook op de algehele conditie en kracht richten.

Het trainingsprogramma duurt 12 weken, elke week zijn er twee trainingen van 45 minuten. U traint in een groep van 6 personen waarin gezelligheid ook een rol speelt. Na de training wordt er voor thee, koffie of water gezorgd en de training van die dag besproken met elkaar en de fysiotherapeut. Want uw mening is tijdens het oefenprogramma zeer belangrijk.

Na 12 weken oefenen zal u samen met de fysiotherapeut uw opgestelde doelen evalueren. Hierdoor kunt u zien hoeveel vooruitgang u heeft geboekt.

Zorgverzekeraar Zorg & Zekerheid wil voorlopig een gedeeltelijke vergoeding geven voor haar verzekerden. Wij zijn nog bezig om ook andere subsidies te verkrijgen om bij te dragen in een gedeeltelijke vergoe­ding. Kosten voor het oefenprogramma zijn dus nog niet definitief bekend. Voor informatie hierover kunt u contact met ons opnemen.

Effectiviteit van FIT Thuis:
• Verbetering van de spierkracht
• Verbetering van het uithoudingsvermogen
• U loopt de trap in plaats van dat u de lift neemt
• U voert met zelfvertrouwen alle daagse activiteiten uit
• U behaalt met gemak de Nederlandse Norm Gezond Bewegen

Lees hier de folder FIT Thuis.

<<< Terug